Halogén infratechnológia

Infraszauna halogén infratechnológiával

Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae halogén infratechnológia elõnyei:

Teljesspektrumú infravörös sugárzás (IR-A-B-C), káros sugárzástól mentes.
A halogén infrasugárzók esetében a sugárzás képes elérni a szubkután réteget
(4-5 mm mélységben).
Nincs elõmelegítési idő, a bekapcsolást követő egy másodpercben már működik a hõ és infravörös sugárzás leadása.
Terápiás hatású narancssárga fényt bocsát ki működés közben, mely terápiás hatású
(nincs szükség fényterápia beépítésére).
Energiatakarékos infraszauna: a felhasznált energia több, mint 90%-át a test irányába adja le.
15-30 perc ajánlott kezelési idõ a teljesspektrumnak köszönhetően.
Az infraszauna bekapcsolásainak száma és a rendszeres használat nem befolyásolja az infrasugárzók élettartalmát.
5000 óra élettartam.
Biztonságos  quartz burkolat.
230 V-os (16A-os) hálózatról üzemeltethetõ az infraszauna.

Az infraszauna meleghatásaMeleg hatás. Amíg a finn szaunákban 90 °C-os hőmérsklet van átlagban, addig a halogéntechnológiás infrasugárzóval szerelt infraszaunákban a levegõ hõmérséklete csupán 40- 50 °C .

Ennek fő oka, hogy míg a hosszúhullámú infravörös sugárzók elsõsorban a levegõt fûtik, addig az optimalizált kibocsátási spektrummal rendelkezõ Vitae és Zenit infrasugárzók közvetlenül a testet melegítik. Ennek köszönhetően a kellemes testápolás élménye érdekében a kvarc halogén infrasugárzók sokkal kényelmesebb környezetben fejtik ki izzasztó hatásukat az infraszaunában.

Azonnali működés. A főleg hosszúhullámú spektrumokat leadó infravörös sugárzókkal (kerámia és fémszálas) szemben a Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae lámpák azonnali hõkibocsátásra képesek. A teljes teljesítmény már a bekapcsolást követõ egy másodperc elteltével elérhetõ, így nincs szükség a sok energiát feleslegesen elhasználó elõmelegítésre. Mindezek mellett a Vitae és Zenit lámpák infravörös kibocsátási karakterisztikája teljes mértékben a pontos szükségleteknek megfelelõen vezérelhetõ a befogadó tükörlapok formájával attól függõen, hogy az emberi test mely részét kívánjuk sugározni.

Mindkét gyártó infraszaunába kifejlesztett kvarc halogén infrasugárzói optimálisan kombinálják a mélyreható hõhatás és a bõrvédelem elõnyeit.

A bõrbe hatolás. Az emberi bõr tulajdonságainak megfelelõen kialakított infrasugárzási spektrummal rendelkezõ Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae lámpák kellemesen melegítik a testünket, és biztosítják, hogy a hõ egyedülálló módon hatolhasson a bõrbe. Ennek következtében a felhasználó már pár perc elteltével is pihentnek és elégedettnek érzi magát, így csökken az infraszauna használati ideje, és költséghatékonyabbá tehetõ a használat.

Nincs páratartalom növekedés az infraszaunában. A Vitae és Zenit infrasugárzók által kibocsátott infravörös hõ teljesen száraz. Az infraszauna páratartalma állandó marad, így az infraszauna akár otthon, akár sport- és szabadidõközpontban nyirkosodás nélkül üzembe helyezhetõ.

A halogén infrasugárzók felülmúlhatatlan költséghatékonyságot és kényelmet nyújtanak azonnali hőhatást biztosító karakterisztikájuknak és azon képességüknek köszönhetõen, hogy a felhasznált elektromos áramot a szükséges helyen - azaz az emberi testben - alakítják hõvé.

Bõrbe hatolás és a természetes védelem. A bõr különbözõ rétegekbõl áll: ezek a felhám, a hám és a szubkután réteg. Ezek a rétegek a hullámhossztól függõen különbözõ visszaverési, áteresztõ és szórási karakterisztikákkal rendelkeznek.  

Hullámhossz

Az 1,4 µm hullámhosszban kibocsátó Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae  infrasugárzók képesek 4-5 mm mélységben  a bőrbe hatolni és elérni a szubkután réteget, ahol a hõ sokkal nagyobb mértékben árad szét. Ezek az infrasugárzók a közép- és hosszúhullámú sugárzóktól eltérőn, mélyre hatóbban és kellemesen melegítik a testet.

A Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae infraszauna infrasugárzók által kibocsátott hosszabb, 1,4 µm feletti hullámhosszakat a felsõbb rétegek nyelik el, ahol a hõérzékeny idegvégzõdések találhatóak. A hatásmechanizmus lényege, hogy ezeknek a fájdalomérzékelõknek az aktiválása figyelmeztet a test túlmelegedésére.

A Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae infraszauna lámpák valójában négyszer-ötször több középhullámú sugárzást adnak, mint a napfény, és ezzel még erõteljesebbé teszik a bõr természetes védelmi mechanizmusát.

Philips Vita ifnracsalád

A halogén infrasugárzók kibocsátási spektruma az infraszaunában.

Az infravörös sugárzás olyan hõnek tekinthetõ, amelynek spektrális eloszlása három sávra osztható: rövidhullámra (IR-A), középhullámra (IR-B) és hosszúhullámúra  (IR-C). A Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae infraszuna infrasugárzók maximális, 3 µm energia kibocsátás mellett a teljes infravörös spektrumot lefedik. A Nap, a Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae az 1,4 µm alatti tartományban hasonló kibocsátást eredményeznek.

infravörös tartomány

A halogén infrasugárzók egyedülálló válaszreakciójuk és hatékony bõrbe hatolási képességük révén, már néhány perces infraszuna használat után nyugtató melegítõ hatást biztosítanak.

Philips Vitae / Dr Fischer Vitae

A Philips több éves fejlesztést követően 2003. novemberében a kölni Aquanale kiállításon mutatta be az infraszuna infrasugárzók legújabb generációját, mely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik a sugárzók között.

Több éves kutatómunka eredményeképpen közforgalomba került a Philips jóvoltából az első olyan infrasugárzót, mely képes mindhárom infravörös tartományban sugározni az infraszaunában.

Ezt az infraszauna sugárzó családot Philips Vitae néven hozták forgalomba (Vitae - latin szó, jelentése ÉLET).

2010. októberében a Philips Vitae infrasugárzók gyártása megszűnt, a termék a továbbiakban Dr Fischer Vitae néven kapható megegyező minőségben.

 

  

halogén infratechnológia
Philips halogén világítás

Toshiba Zenit

A Toshiba Lighting 1890-ben készítette el első világítótestét, majd azóta folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően vezető gyártóvá nőtte ki magát a világpiacon.  

Az első izzók gyártása óta a magasan képzett humán erőforrásnak és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Toshiba Lighting mára már az infrasugárzók gyártásában is vezető pozíciót tölt be.

A Toshiba Lighting európai gyára Franciaországban található. A Toshiba 2006. júliusában elkészítette a speciálisan infraszaunákba kifejlesztett Zenit infrasugárzó családot, mely IR-A-B-C spektrumban sugároz és a Vitae infrasugárzók 100 %-os megfelelője minden tekintetben.

 

2006. júliusa óta az Infravarázs Infraszauna a Toshiba Lighting termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója.

 Toshiba Lightning légifelvétel Toshiba halogén infratechnológia

             A linkre kattintva letöltheti az infraszuna lámpacsaládok katalógusait.  

   Philips Vitae katalógus (PDF)     Toshiba Zenit katalógus (PDF)